Birgit Schuurman en Evert ten Napel

Birgit Schuurman en Evert ten Napel spelen journalisten in luisterfilm De Huns
21 stemacteurs, eigen titelsong en 3D soundbites

“De toekomst is al veranderd, ik moet het alleen nog doen.” en “Niets is wat het lijkt.” zijn twee quotes uit de eerste aflevering van de nieuwe luisterfilm De Huns.

De opnames voor de 12 afleveringen van de luisterfilm zijn van start gegaan en de cast bestaat uit een aantal bekende Nederlanders en Drentse persoonlijkheden o.a. actrice Birgit Schuurman, ex-NOS sportverslaggever Evert ten Napel, zanger/entertainer Rene Karst, DJ en radiomaker (RTV Drenthe en ZO34) Jeffrey Verdel en filmacteur Jos Smit. Aanstormend artiest en zanger Justin Ripassa heeft de soundtrack gemaakt, maar speelt ook een mooie rol in de luisterfilm.

 de filmposter

Naast genoemde line-up doen ook deze stemacteurs uit Drenthe mee: Natalie van Eerden, Josh Hassing, Steven Michiel Koelman, Raymond Assen, Léon Lambers, Yacintha Den Braven, Duncan Vidioot Meijering, René Timmer, Roel Tichelaar, Janero Luchies en Laura Cymbaluk.

Een luisterfilm heeft dezelfde beleving als een film, maar dan zonder beeld. De 21 stemacteurs spelen de karakters uit het gelijknamige boek De Huns van Edward C. Petrovics.
De dialogen zijn kort en krachtig. Dankzij de unieke 3D geluidseffecten ontstaat een sfeer en beleving alsof je zelf midden in de scene staat. Deze 3D soundbites zorgen tevens voor extra spanning. De passende soundtrack van Justin Ripassa complementeert de luisterfilm. Het is eigenlijk een hoorspel 2.0

Op dit moment worden gesprekken gevoerd met omroepen en online platforms over de uitzending. De verwachting is om in de loop van dit jaar de officiële release te doen. Het worden 12 afleveringen van ongeveer 10 minuten. Na uitzending komt de luisterfilm in zijn geheel als podcast online beschikbaar.

Nieuwsgierig naar de luisterfilm? En wilt u op de hoogte blijven wanneer de release is, volg dan De Huns via de Facebook pagina.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.