Is er een verband tussen deze twee? Een beetje griezelig is het wel omdat alles rond Covid-19 heel surrealistisch en bedreigend is… maar hoewel je het niet zou verwachten, het onderliggende verhaal van De Huns is ook surrealistisch en bedreigend. Wat aan het oppervlak een spannend en vermakelijk boek lijkt, is in de diepere verhaallijn is net zo surrealistisch en bedreigend. Tijdlijnen, samenzweringen, onverklaarbare gebeurtenissen en mysterieuze personages. Er is veel te onderzoeken en te vertellen, maar zal één recent geval uitlichten.

Het gaat in dit geval om het verband tussen de omstreden dominee Johan Picardt (1666) en Corona (nu). Picardt heeft in het verhaal De Huns een pact met Lofar, tegen het Vaticaan. Die Lofar is een creepy figuur, een sarcastisch psychopaat, de duivel zelf. In zijn omstreden boek heeft Picardt een code staan die een aanknopingspunt moet bieden naar het mysterie van het hunebed. Volgt u het nog? In die code komt regelmatig het getal 6 voor, in combinaties van 66 of 666 met verwijzingen naar Johannes. Het is bekend dat in de Openbaring va Johannes (bijbel) het getal 6 het getal van het beest zou zijn. Het getal van de Duivel. Maar Picardt gaat in zijn boek nog een stapje verder; hij verwijst ook naar de Apocalyps en de ondergang van de mens in hoofdstuk 20 vers 20…  Gaat er al een belletje rinkelen?
Als we een beetje verder speuren naar verbindingen komen we tot een merkwaardig en beangstigende ontdekking. Het woord corona bestaat uit 6 letters. Nee, dit is geen lingo… dit is surrealistisch. Pluizen we het woord corona nog verder uit bijvoorbeeld de positie van de zes letters in het alfabet (c=3, R=18, etc) dan is de optelling van deze posities 66. Nu breekt het zweet bij mij uit. Corona, de huns, 6 66, apocalyps, 20 vers 20… Wat wist die eenvoudige Drentse dominee Picardt 400 jaar geleden?

In het boek De Huns komen meer verbanden tussen Picardt(1666), van Gogh(1884), het trechterbekervolk (3000vc) aan het licht. Ook aardbevingen, verdwijningen en tijdverschuivingen zijn smeuïge ingrediënten, mysterieus en onverklaarbaar. Maar deze onthulling van de corona-code toen en nu is echt beangstigend. Wat hangt er nog meer boven ons hoofd?
Het boek De Huns, het mysterie is het eerste deel van een trilogie. Er is nog genoeg te onderzoeken, voer voor deel 2 en 3.